Saturday, April 14, 2012

Birkesirup - en slags opskrift!

Tap 10 liter birkesaft fra naboens birketræ (måske det er en god ide at spørge om lov først!). Sådan et almindeligt halvstort birketræ kan nemt give 10 liter fra den ene dag til den anden.
Fyld saften over i en stor gryde.
Kog over meget svag varme i 6-8 timer uden låg til saften er reduceret til 1-2 dl.
Hvis jeg havde mulighed for det, så ville jeg have valgt at koge ind udendørs over bål. Dels fordi jeg er barnligt glad for at lave mad over bål. og dels fordi man så slipper for at have vanddamp i hele huset.
Jeg tror, det er vigtigt, at man koger væden af over svag varme for at undgå, at sukkeret fra birkesaften karameliserer og kommer til at smage branket.
Og så mangler bare den sidste ting: Hæld på det pæneste glas du kan finde, og server sammen med friskbagte pandekager....



No comments:

Post a Comment